Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ρολο κιμα γεμιστο με.....

Ενα ρολο που αποκλείεται να μην σας πετυχει.



Υλικά

Ζυμη κιμα:
750 γρ κιμα αναμεικτο
1 κρεμμυδι τριμμενο
2 ντοματα τριμμενη
Φρυγανια τριμμενη περίπου  1/2 φλ.
Μαιντανο ψιλοκομμενο
Δυοσμο ψιλοκομμενο
Αλάτι - Πιπέρι
Ριγανη
Λιγο κυμινο
Λίγο ελαιόλαδο

Γεμιση κιμα:
4 αβγά βρασμενα περίπου 5 λεπτά
Ψιλοκομμενη πιπερια Φλωρίνης
Κασερι τριμμενο περίπου  100 γρ.
4 λωρίδες μπεικον

4-5 πατατες κυδωνατες
Αλατι - Πιπέρι
Ριγανη
2 λεμονια τον χυμο
Ελαιολαδο


  • Θα στρωσετε τις πατάτες σε ένα ταψι . Προσθετω αλατι, πιπερι,ριγανη, χυμο λεμονιου και λαδι.( και νερό μεχρι την μεσητης πατατας)
  • Σε ενα μπωλ ενσωματωνω κ ζυμωνω όλα  τα υλικά για την ζυμη.
  • Παιρνω ενα κομμάτι αλουμινοχαρτο και απο πανω του βαζω μια λαδοκολλα. Θα κοψετε το κομμάτι τόσο μεγάλο όσο περίπου υπολογίζεται να βγεθ και το ρολο.
  • Στρωνω τον κιμα κάτω και προσθετω τα αβγα στην σειρά και τα υπολοιπα υλικά.
  • Ξεκιναω απο την μια μεριά και τυλιγω ρολο.Παταω μετα χερια μου τα ανοιγματα.παιρνω ζυμη απο τις ακες και κλεινω τα ανοίγματα.  
  • Αφού τυλιξω τελειως το ρολο κλεινω καλά το αλουμινοχαρτο
  • Ψηνω 1 ωρα στους 200°. Ξετυλιγω το ρολο και αφαιρω την λαδοκολλα με το αλουμινοχαρτο και ψηνω αλλα 45 περιπου λεπτά το φαγητο.( 20 λεπτα απο την μια πλευρά,  γυρναω τουμπα το ρολο και αλλα 20-25.
Καλή επιτυχία! !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...