Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Το γιουβετσι της Κυριακής

Δυσκολευομαι να σκεφτω κάποιον  που  να μην του αρέσει  αυτό  το φαγητό. Όμως  σε άλλους αρέσει ζουμερο, σε άλλους λασπωμενο, σε άλλους στην κατσαρολα και σε κάποιους  στο ταψι... Όπως και να έχει πάντα παραμένει η Κυριακατικη επιλογή  μας.



Υλικά

1 κιλό μοσχάρι της αρεσκειας σας
2 ψιλοκομμενα κρεμμυδια
2 σκελιδες σκόρδο σε λωρίδες
4 τριμμενες ντομάτες
1 πιπερια Φλωρίνης σε ροδελες
1 τριμμενο καροτο
1 φύλλο  δάφνης
1 κ.γλυκ. ζάχαρη
1/2 κ.γλυκ. κανέλλα
1/3 κ.γλυκ. κυμινο
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. βουτυρο
300γρ. Κριθαρακι μέτριο

Προαιρετικά:  1 κύβο μοσχαρισιο ζωμο


Εκτέλεση


  1. Βάζουμε  σε μία μεγάλη κατσαρολα το λάδι να καψει.
  2. Αφού έχουμε ήδη πλυνει το κρέας και το έχουμε αφήσει να στραγγιξει, το τοποθετούμε στο καυτο λάδι. Το σωταρουμε καλα για 2-3 λεπτά. 
  3. Μετα το σωταρισμα προσθέτουμε τα κρεμμυδια, το σκόρδο,  την πιπερια και το καροτο. Τα τσιγαριζουμε για 2 λεπτα.
  4. Αφού  τσιγαριστουν καλά ριχνουμε όλα τα μπαχαρικά και την ζαχαρη  και τέλος την ντομάτα.
  5. Προσθετω 3 ποτήρια νερό και το αφηνω να σιγοβρασει σε χαμηλή  φωτιά μέχρι να βρασει το κρέας και να δεσει η σάλτσα.
  6. Αφού  περάσει μία  μιση ωρα περίπου,  το κρέας θα έχει βρασει.Το μεταφέρω σε ένα ταψι και προσθετω πάλι 2-3 ποτήρια καυτο νερό. Θα δείτε με το μάτι.
  7. Ριχνω το κριθαρακι και το βουτυρο.
  8. Βαζω το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο.Ψηνω για 10-15 λεπτά.
  9. Σερβίρεται πάντα ζεστό.Προσεχω να έχει  λίγο ζουμι όταν θα το βγαλω από τον φουρνο. Θα απορροφηθει από το κριθαρακι και δεν θα μας λασπωσει το φαγητό.
Καλή  επιτυχια!!!


Tip: Αν θέλω μπορώ να ριξω το κριθαρακι και στην κατσαρολα, προσθέτοντας βέβαια το ανάλογο νερο. 1:4 ειναι η αναλογια κριθαρακι:νερου.

2 σχόλια:

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...