Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Κρασατο κοτοπουλο με χυλοπιτες




Υλικα
1 μεγάλο κοτοπουλο τεμαχισμενο
1 μεγαλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
1 σκελιδα σκορδο χοντροκομμενη
1 ποτ. του κρασιου Σαμιωτικο γλυκό κρασί η μαυροδαφνη
2 κ.σ. πελτε ντοματας
1 ντοματακι κονκασε
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 κ.γλ. κανελλα
1 φύλλο δάφνης
1 πακέτο χυλοπιτες της αρεσκειας σας

Εκτέλεση


  • Σε μια κατσαρα με αρκετό λαδι σωταρουμε καλα από όλες τις πλευρές το κοτοπουλο. Αφου ροδισει προσθετουμε το κρεμμυδι και το σκορδο.
  • Αφου τσιγαριστουν όλα για 2 λεπτά  ριχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστει.
  • Βάζουμε τον πελτε και ανακατευουμε.Επειτα το ντοματακι και τα μπαχαρικα( και φυσικα νερο).
  • Σιγοβραζουμε μέχρι να κοντευει να γίνει το κοτοπουλο.Μεταφερουμε σε ταψι το κοτοπουλο και την σαλτσα και ριχνουμε 1-2 ποτηρια νερό ανάλογα με το πόσο έχει ήδη.Το βάζουμε στον φουρνο συους 190°.
  • Αφού πάρει βραση ριχνουμε τις χυλοπιτες και ανακατευουμε.Παντα ελεγχουμε το νερό.
Καλη επιτυχία. 

2 σχόλια:

  1. κοριτσι μου, εσενα πρεπει να σε διαβαζω μετα το φαγητο....γιατι αλλιως μου τρεχουν τα σαλια!!!
    φαινεται υπέροχη συνταγη!καλο ΣΒ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να με διαβαζες οποτε τραβαει η ορεξη σου. χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...