Υλικα
1 μεγάλο κοτοπουλο τεμαχισμενο
1 μεγαλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
1 σκελιδα σκορδο χοντροκομμενη
1 ποτ. του κρασιου Σαμιωτικο γλυκό κρασί η μαυροδαφνη
2 κ.σ. πελτε ντοματας
1 ντοματακι κονκασε
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 κ.γλ. κανελλα
1 φύλλο δάφνης
1 πακέτο χυλοπιτες της αρεσκειας σας
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρα με αρκετό λαδι σωταρουμε καλα από όλες τις πλευρές το κοτοπουλο. Αφου ροδισει προσθετουμε το κρεμμυδι και το σκορδο.
- Αφου τσιγαριστουν όλα για 2 λεπτά ριχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστει.
- Βάζουμε τον πελτε και ανακατευουμε.Επειτα το ντοματακι και τα μπαχαρικα( και φυσικα νερο).
- Σιγοβραζουμε μέχρι να κοντευει να γίνει το κοτοπουλο.Μεταφερουμε σε ταψι το κοτοπουλο και την σαλτσα και ριχνουμε 1-2 ποτηρια νερό ανάλογα με το πόσο έχει ήδη.Το βάζουμε στον φουρνο συους 190°.
- Αφού πάρει βραση ριχνουμε τις χυλοπιτες και ανακατευουμε.Παντα ελεγχουμε το νερό.
Καλη επιτυχία.
κοριτσι μου, εσενα πρεπει να σε διαβαζω μετα το φαγητο....γιατι αλλιως μου τρεχουν τα σαλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινεται υπέροχη συνταγη!καλο ΣΒ!!
Να με διαβαζες οποτε τραβαει η ορεξη σου. χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή