Δεν τρωτε τις γλυκοπατατες; Ούτε εγώ τις ετρωγα. Πλέον όμως εχω βρει 2-3 φαγητά στα οποία μπορώ να τις συμπεριλαβω και να μην το πάρει είδηση κανείς. Ένα από αυτά είναι ο αρακας.
Υλικά
1 κιλό αρακα κατεψυγμενο
2-3 γλυκοπατατες ΑΣΠΡΕΣ ( είναι οι μόνες που έχουν μια πιο ήπια γευση)
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκόρδο κομμενη σε λεπτές ροδελες
1 κοκκινη πιπερια
1 καροτο σε ροδελες
1/2 κουτί ψιλοκομμενο ντοματακι
1/2 κουτί σαλτσα- πασατα ντοματας
Λίγο ψιλοκομμενο μαιντανο και ανιθο
Ελαιολαδο
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 κ.γλ. κανελλα
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Υλικά
1 κιλό αρακα κατεψυγμενο
2-3 γλυκοπατατες ΑΣΠΡΕΣ ( είναι οι μόνες που έχουν μια πιο ήπια γευση)
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκόρδο κομμενη σε λεπτές ροδελες
1 κοκκινη πιπερια
1 καροτο σε ροδελες
1/2 κουτί ψιλοκομμενο ντοματακι
1/2 κουτί σαλτσα- πασατα ντοματας
Λίγο ψιλοκομμενο μαιντανο και ανιθο
Ελαιολαδο
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 κ.γλ. κανελλα
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Τσιγαριζω σε αρκετό λαδακι το κρεμμυδι, το σκόρδο, το καροτο και την πιπερια. Μόλις ροδισουν προσθετω τις πατάτες.
- Αφου τσιγαριστουν καλά βάζω και τον αρακα. Τον αφηνω 1 λεπτό να τσιγαριστει και προσθετω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζω 2 ποτ. νερό και το αφηνω να σιγοβρασει. Ελέγχω πάντα το νερό μου αλλά προσεχω η τελική μορφή να μην είναι ζουμερη αλλά με σάλτσα.
Πραγματικά θέλω να το δοκιμασετε και να μου πείτε αν πλέον θα τρωτε έστω και έτσι γλυκοπατατες.
Καλή επιτυχία! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου