Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Καρμποναρα αλα Μαριλου

Εχω δει πολλές συνταγές για καρμποναρα.Είναι ενα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχω φάει την εκδοχη με αβγο, με τυρί  κτλ.Κατέληξα στα λίγα και καλά. Τι εννοώ;  Πάμε να δουμε.



Υλικά

1 πακέτο μακαρονια της αρεσκειας σας
5-6 φετες μπεικον
2-3 φετες παριζα η ζαμπον
4-5 μανιταρια φρεσκα
1 πιπερια
Βουτυρο
Αλάτι  - Πιπέρι λευκό
1/2 φλυτζανακι του καφε κρασι λευκο
2 κουτακια κρεμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.
Λίγο  παρμεζανα τριμμενη

Προαιρετικά:  1/2 κυβο ζωμο κοτας

Εκτέλεση


  1. Βαζουμε σε μια κατσαρολα νερό και αλάτι. Οταν βρασει ριχνουμε τα μακαρονια και ανακατευουμε.Βραζουμε τα μακαρονια τοσο βρασμενα με βάση το γουστο μας.Τα στραγγιζουμε και τα λαδωνουμε.
  2. Σε ενα αντικολλητικο τηγανι ( χαμηλη φωτια) βαζω 1 κ.σ. βουτυρο και τσιγαριζω το μπεικον, το ζαμπον,την πιπερια και τα μανιταρια.
  3. Οταν ειναι ετοιμα σβηνω με το κρασί. Προσθετω τον κυβο και αφηνω να εξατμιστει το αλκοολ.
  4. Επειτα προσθετω την κρεμα, το αλατι και το πιπερι.Η κρεμα θα ειναι ετοιμη οταν θα εχει δεσει.Αυτό θα πάρει πολυ λιγα λεπτα.Να ανακατευετε συνεχως.
  5. Αν θελω προσθετω 3-4 κ.σ. τυρι τριμμενο αν και εγω πάντα το προσθετω απο πάνω.
  6. Είτε ριχνω την κρεμα στα μακαρονια και ανακατευω, η βάζω σε ενα πιάτο μακαρονια και απο πανω κρεμα.
Καλη επιτυχία! !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...