Εχω δει πολλές συνταγές για καρμποναρα.Είναι ενα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχω φάει την εκδοχη με αβγο, με τυρί κτλ.Κατέληξα στα λίγα και καλά. Τι εννοώ; Πάμε να δουμε.
Υλικά
1 πακέτο μακαρονια της αρεσκειας σας
5-6 φετες μπεικον
2-3 φετες παριζα η ζαμπον
4-5 μανιταρια φρεσκα
1 πιπερια
Βουτυρο
Αλάτι - Πιπέρι λευκό
1/2 φλυτζανακι του καφε κρασι λευκο
2 κουτακια κρεμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.
Λίγο παρμεζανα τριμμενη
Προαιρετικά: 1/2 κυβο ζωμο κοτας
Εκτέλεση
Υλικά
1 πακέτο μακαρονια της αρεσκειας σας
5-6 φετες μπεικον
2-3 φετες παριζα η ζαμπον
4-5 μανιταρια φρεσκα
1 πιπερια
Βουτυρο
Αλάτι - Πιπέρι λευκό
1/2 φλυτζανακι του καφε κρασι λευκο
2 κουτακια κρεμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.
Λίγο παρμεζανα τριμμενη
Προαιρετικά: 1/2 κυβο ζωμο κοτας
Εκτέλεση
- Βαζουμε σε μια κατσαρολα νερό και αλάτι. Οταν βρασει ριχνουμε τα μακαρονια και ανακατευουμε.Βραζουμε τα μακαρονια τοσο βρασμενα με βάση το γουστο μας.Τα στραγγιζουμε και τα λαδωνουμε.
- Σε ενα αντικολλητικο τηγανι ( χαμηλη φωτια) βαζω 1 κ.σ. βουτυρο και τσιγαριζω το μπεικον, το ζαμπον,την πιπερια και τα μανιταρια.
- Οταν ειναι ετοιμα σβηνω με το κρασί. Προσθετω τον κυβο και αφηνω να εξατμιστει το αλκοολ.
- Επειτα προσθετω την κρεμα, το αλατι και το πιπερι.Η κρεμα θα ειναι ετοιμη οταν θα εχει δεσει.Αυτό θα πάρει πολυ λιγα λεπτα.Να ανακατευετε συνεχως.
- Αν θελω προσθετω 3-4 κ.σ. τυρι τριμμενο αν και εγω πάντα το προσθετω απο πάνω.
- Είτε ριχνω την κρεμα στα μακαρονια και ανακατευω, η βάζω σε ενα πιάτο μακαρονια και απο πανω κρεμα.
Καλη επιτυχία! !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου