Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλετο γλώσσας με πατάτες

Τα φιλετα ψαριού  ειναι μία εύκολη  λύση ιδίως για να πεισουμε τα παιδιά μας να φανε ψάρι και αφοβα κιόλας αφού δεν έχουν κόκκαλα. Την συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την κάνετε με φιλετο γλώσσας, μπακαλιαρου η ακόμη και με πανγκασιους.


Υλικά

4 φιλετα γλώσσας
4-5 πατάτες σε ροδελες
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο ή σε ροδελες
1 πιπερια Φλωρίνης σε ροδελες
2-3 σκελιδες σκόρδο σε ροδελες
2 ντοματες ψιλοκομμενες η μισο κουτί σαλτσα ντοματας ( οτι έχετε)
Μισο ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
Αλάτι - Πιπέρι
Ριγανη
Ελαιόλαδο

Προαιρετικά:  Λίγο δενδρολιβανο

Εκτέλεση


  1. Στρωνουμε τις πατάτες  σε ενα ταψι.Τις αλατοπιπερωνουμε ,προσθετουμε λιγο ριγανη και δενδρολιβανο.
  2. Από  πανω απο τις πατάτες τοποθετουμε τα φιλετα τα οποια αλατοπιπερωνουμε με τον ιδιο τρόπο. Τοποθετω απο πάνω τους το κρεμμυδι, το σκόρδο,  την πιπερια , την ντοματα κ τον μαιντανο.Τον μαιντανο μπορούμε αν θέλουμε  να τον βάλουμε και προς το τέλος  του ψησιματος για να μεινει "ζωηρος".
  3. Ριχνω αρκετο λαδακι και λιγο νερό. Αν τα φιλετα μας ειναι κατεψυγμενα ριχνω πολύ  λίγο  νερο γιατί θα βγάλουν και από μονα τους.

  1. Σκεπαζω με αλουμινοχαρτο το ταψι κσι ψηνω στους 180° για 1 1/2 ωρα περίπου. Στην μία  ωρα βγαζω το αλουμινοχαρτο και βαζω τον αέρα .
  2. Συνοδεύεται με σαμιωτικο ουζακι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. 
Καλη επιτυχία! !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...