Τα κεφτεδακια είναι απο τα αγαπημενα μου φαγητά. Θελησα όμως να δοκιμασω μία παραλλαγή. Το αποτελεσμα με δικαιωσε μιας και δεν έμεινε ούτε ένα.
Υλικά
750γρ. Μοσχαρισιο κιμα
3 φετες μπαγιατικο ψωμί μουλιασμενο
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο η τριμμενο, ο,τι προτιμάταε
2 σκελιδες σκόρδο τριμμενες
Μπολικο δυοσμο ψιλοκομμενο
1 ντομάτα τριμμενη
Λίγο ξυδι
Αλάτι - Πιπέρι - Ριγανη
1/2 κ.γλ.κυμινο
2 κ.σ. μουσταρδα
Για την σάλτσα:
1 κρεμα γάλακτος
Μανιταρια φρεσκα κομμενα σε φετες
1 χρωματιστη πιπερια σε μισοφεγγαρα
Αλάτι - Πιπέρι
1 σφηνακι κρασί η κονιακ για τους πιο τολμηρους
2 κ.σ. μουσταρδα
Εκτέλεση
Υλικά
750γρ. Μοσχαρισιο κιμα
3 φετες μπαγιατικο ψωμί μουλιασμενο
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο η τριμμενο, ο,τι προτιμάταε
2 σκελιδες σκόρδο τριμμενες
Μπολικο δυοσμο ψιλοκομμενο
1 ντομάτα τριμμενη
Λίγο ξυδι
Αλάτι - Πιπέρι - Ριγανη
1/2 κ.γλ.κυμινο
2 κ.σ. μουσταρδα
Για την σάλτσα:
1 κρεμα γάλακτος
Μανιταρια φρεσκα κομμενα σε φετες
1 χρωματιστη πιπερια σε μισοφεγγαρα
Αλάτι - Πιπέρι
1 σφηνακι κρασί η κονιακ για τους πιο τολμηρους
2 κ.σ. μουσταρδα
Εκτέλεση
- Βάζουμε ολα τα υλικά για τα κεφτεδακια και πλαθουμε καλά. Το μείγμα πρεπει να μείνει στο ψυγείο γαι 1/2 ωρα τουλαχιστον.Τα αλευρωνω και μετα τα τηγανιζω. Τα αφηνω πανω σε χαρτι κουζίνας για να φυγει το πολύ λάδι.
- Ξεκιναω την σαλτσα σωταροντας τις πιπεριες και τα μανιταρια σε 1 κ.σ. βουτυρο η λίγο λάδι. Αφού ροδισουν σβηνω με κρασί η κονιακ.Ριχνω ενα φλυτζανακι του καφέ νερό.
- Επειτα βαζω αλατι πιπερι και προσθετω τα κεφτεδακι.Μολις παρουν μια βραση ριχνω την κρεμα γάλακτος.
- Οταν αρχίσει και πηζει προσθετω την μουσταρδα και......σερβιρω!!!
Συνοδεύεται με πατάτες, ρύζι η πουρε.
Καλη επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου