Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Μεθυσμενα κεφτεδακια

Τα κεφτεδακια είναι  απο τα αγαπημενα μου φαγητά. Θελησα  όμως να δοκιμασω μία  παραλλαγή. Το αποτελεσμα με δικαιωσε μιας και δεν έμεινε ούτε  ένα.




Υλικά

750γρ. Μοσχαρισιο κιμα
3 φετες μπαγιατικο ψωμί μουλιασμενο
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο η τριμμενο, ο,τι προτιμάταε
2 σκελιδες σκόρδο  τριμμενες
Μπολικο  δυοσμο ψιλοκομμενο
1 ντομάτα  τριμμενη
Λίγο  ξυδι
Αλάτι - Πιπέρι  - Ριγανη
1/2 κ.γλ.κυμινο 
2 κ.σ. μουσταρδα

Για την σάλτσα:

1 κρεμα γάλακτος
Μανιταρια φρεσκα κομμενα σε φετες 
1 χρωματιστη πιπερια σε μισοφεγγαρα
Αλάτι - Πιπέρι
1 σφηνακι κρασί  η κονιακ για τους πιο τολμηρους
2 κ.σ. μουσταρδα 

Εκτέλεση


  1. Βάζουμε ολα τα υλικά για τα κεφτεδακια και πλαθουμε  καλά.  Το μείγμα  πρεπει να μείνει  στο ψυγείο  γαι 1/2  ωρα τουλαχιστον.Τα αλευρωνω και μετα τα  τηγανιζω. Τα αφηνω πανω σε χαρτι κουζίνας για να φυγει το πολύ  λάδι.
  2. Ξεκιναω την σαλτσα σωταροντας τις πιπεριες και τα μανιταρια σε 1 κ.σ. βουτυρο η λίγο λάδι. Αφού ροδισουν  σβηνω με κρασί  η κονιακ.Ριχνω ενα φλυτζανακι του καφέ  νερό.
  3. Επειτα βαζω αλατι πιπερι και προσθετω τα κεφτεδακι.Μολις παρουν μια βραση ριχνω την κρεμα γάλακτος.
  4. Οταν αρχίσει  και πηζει  προσθετω την μουσταρδα και......σερβιρω!!!
Συνοδεύεται με πατάτες,  ρύζι  η πουρε. 

Καλη επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...