Ένα φαγητό που λατρευω και το κάνω πάντα με φρέσκο θραψαλο η καλαμαρι πιασμενο στα νερά της Σάμου.Είσαι τυχερος αμα μενεις σε νησί και έχεις δικά σου άτομα που ψαρευουν.
Υλικά
4 μεγάλα καλαμαρια καθαρισμενα και κομμενα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκόρδο
1 σφηνακι ουζο κατα προτίμηση Σαμιωτικο ( ε αμα δεν παινεψω το σπιτι μου...)
4 ντοματες ωριμες τριμμενες
1 φύλλο δαφνης
Λίγο ψιλοκομμενο μαραθο η ανιθο
Λίγο ψιλοκομμενο μαιντανο
1/2 κ.γλ. κανελλα
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προαιρετικά: 1 αστερισκο γλυκανισου
1/2 κιλό κοφτο μακαρονακι η κριθαρακι
Εκτέλεση
Υλικά
4 μεγάλα καλαμαρια καθαρισμενα και κομμενα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκόρδο
1 σφηνακι ουζο κατα προτίμηση Σαμιωτικο ( ε αμα δεν παινεψω το σπιτι μου...)
4 ντοματες ωριμες τριμμενες
1 φύλλο δαφνης
Λίγο ψιλοκομμενο μαραθο η ανιθο
Λίγο ψιλοκομμενο μαιντανο
1/2 κ.γλ. κανελλα
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προαιρετικά: 1 αστερισκο γλυκανισου
1/2 κιλό κοφτο μακαρονακι η κριθαρακι
Εκτέλεση
- Βαζω λίγο λάδι σε μία κατσαρολα και τσιγαριζω το κρεμμυδι και το σκόρδο.
- Αφού τσιγαριστουν ριχνω το καλαμαρι αφου βέβαια πρώτα το έχω καθαρισει και το έχω κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Το καλαμαρι θα βγάλει αρκετα υγρά που θα αφήσουμε να απορροφηθουν για να ριξουμε μετά το ουζο.
- Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοόλ και επειτα προσθετω τα μπαχαρικα,τον μαραθο,τον μαιντανο και την ντομάτα. Ριχνω 2 ποτ.νερό και σε χαμηλη φωτιά τα αφηνω να βρασουν. Το νερό το ελεγχω πάντα.
- Οταν βρασει το καλαμαρι προσθετω και άλλο νερό.
- Μολις παρει βραση βαζω το ζυμαρικο της επιλογης μου. Το αφηνω σε χαμηλη φωτιά και ανακατευω συνεχώς.
- Σερβιρω πάντα ζεστο.Προσεχω να μην εχει στεγνωσει το ζυμαρικο μου.
Καλη επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου