Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Αφρατα σπιτικα τυροπιτακια

Ιδανικά  για πρωινό. Για πάρτυ. Με έχουν  σώσει  πολλές φορές. Επίσης δεν θα σας κοστισουν και πολλα.




Υλικά

1 αλεύρι που φουσκωνει μόνο του (500gr)
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1 φλ. του ελλ. καφε ηλιελαιο
Αλάτι - Πιπέρι - Γλυκιά παπρικα
1 αβγο
1 φλ. του ελλ.  καφέ γάλα

Γεμιση:
300 γρ φετα
1 πιπερια
150 γρ. γκουντα τριμμενο
Παπρικα- Πιπέρι
2 αβγά

Προαιρετικά  βαζετε ό,τι εσεις θέλετε.  Εγω εδω εβαλα και μανιταρια που μου περισσεψαν απο την καρμποναρα.Ζαμπον, τυρι ρεγκατο, μπεικον,μανιταρια κ.α.

Εκτέλεση


  1. Βάζω όλα τα υλικά  της ζυμης. Θελω να δωσετε προσοχή γιατί  φλυτζανι με φλυτζανι διαφέρει. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι. Θα το δείτε εσεις.Η ζυμη να είναι μαλακια.
  2. Σε ενα άλλο μπολ βάζω τα υπόλοιπα υλικα και ανακατευω.
  3. Παιρνω με το χέρι λιγο ζυμαρακι, περιπου σαν ενα καρυδι, το ανοιγω κ βαζω μια κουταλια του γλυκού  γεμιση και κλεινω σε μισοφεγγαρο.
  4. Αφου τα κάνω όλα,  τα αλειφω με λίγο γάλα. Δεν προτιμω το αβγο καθαρά για λόγους εμφάνισης.

  1. Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο για 25-30 λεπτα στους 175°.
Καλή  επιτυχία! !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...