Ιδανικό κολατσιο για μικρούς και μεγάλους.Ευκολο και γρήγορο.
Υλικά
1 φαρινα ( 3 κ.σ. τις κραταω ξεχωριστα)
1 πλάκα μαργαρινη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
3/4 ποτ. γάλα
1 βανιλια
Ξυσμα από πορτοκάλι
Χυμος από 1 πορτοκάλι
Αχνη ζαχαρη
Προαιρετικά:
1/2 κ.γλυκ.κανελλα
Εκτέλεση
- Χτυπαμε στο μιξερ την μαργαρινη και την ζάχαρη για 3 λεπτά έως ότου αφρατεψει το μείγμα.
- Προσθέτω ένα - ένα τα αβγά. Προσθετω το επόμενο μόνο όταν έχει αναμειχθει καλά το προηγούμενο.
- Αφού αναμειχθουν καλά βάζω το ξυσμα , την κανελλα και την βανιλια.
- Ριχνω λίγο γάλα, λίγο φαρινα, λίγο χυμο εν` αλλαξ μέχρι να τα έχω προσθέσει όλα πάντα τελειωνοντας με την φαρινα.
- Βουτυρωνω την φορμα μου και πασπαλιζω με την φαρινα που κράτησα εξ αρχής .
- Τοποθετώ το μείγμα σε προθερμασμενο φουρνο. Ψηνω για 45 περίπου λεπτά στους 175-180 °.
- Το κεικ είναι έτοιμο οταν καρφωσετε μια οδοντογλυφιδα και εκείνη αφαιρεθεί καθαρή.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου