Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ρεβυθια με ρύζι

Ρεβυθια με ρυζι και ντοματα






Υλικά

250 γρ. ρεβυθια
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2-3 ντοματες τριμμενες
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο  ριγανη
80- 100 γρ. ρύζι καρολινα.
1 κυβο λαχανικών

Εκτέλεση


  • Βάζουμε τα ρεβυθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα βάζουμε σε μία  κατσαρολα και βγαζουμε τον αφρο που θα βγει οταν θα αρχίσει να βραζει.
  • Προσθετουμε όλα τα υλικά εκτός απο το ρύζι. Αφηνουμε να σιγοβρασουν για οση ώρα χρειαστεί. Τα όσπρια θέλουν την ωρα τους εκτός αν έχετε πάρει δοκιμασμενα που βραζουν αμέσως.
  • Όταν τα ρεβυθια είναι έτοιμα ριχνουμε το ρύζι και περιμένουμε να βρασει.
  • Είτε αφηνουμε πηχτο το φαγητό είτε σαν σουπα. Ότι θελετε.
Καλή επιτυχία! !!

2 σχόλια:

  1. πρωτη φορα ακουω τετοια συνταγη.συνηθως τα κανω με μανεστρα, αλλα επειδη μου αρεσει η ντοματα, ευκαιρια να τη δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο γίνεται και χωρίς ντομάτα με λεμονι και 1 φυλλο δάφνης. Η αλήθεια είναι ότι το προτιμώ με λεμονι αλλά οι υπολοιποι στο σπίτι όχι. Χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...