Ρεβυθια με ρυζι και ντοματα
Υλικά
250 γρ. ρεβυθια
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2-3 ντοματες τριμμενες
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο ριγανη
80- 100 γρ. ρύζι καρολινα.
1 κυβο λαχανικών
Εκτέλεση
Υλικά
250 γρ. ρεβυθια
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2-3 ντοματες τριμμενες
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο ριγανη
80- 100 γρ. ρύζι καρολινα.
1 κυβο λαχανικών
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβυθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα βάζουμε σε μία κατσαρολα και βγαζουμε τον αφρο που θα βγει οταν θα αρχίσει να βραζει.
- Προσθετουμε όλα τα υλικά εκτός απο το ρύζι. Αφηνουμε να σιγοβρασουν για οση ώρα χρειαστεί. Τα όσπρια θέλουν την ωρα τους εκτός αν έχετε πάρει δοκιμασμενα που βραζουν αμέσως.
- Όταν τα ρεβυθια είναι έτοιμα ριχνουμε το ρύζι και περιμένουμε να βρασει.
- Είτε αφηνουμε πηχτο το φαγητό είτε σαν σουπα. Ότι θελετε.
Καλή επιτυχία! !!
πρωτη φορα ακουω τετοια συνταγη.συνηθως τα κανω με μανεστρα, αλλα επειδη μου αρεσει η ντοματα, ευκαιρια να τη δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ίδιο γίνεται και χωρίς ντομάτα με λεμονι και 1 φυλλο δάφνης. Η αλήθεια είναι ότι το προτιμώ με λεμονι αλλά οι υπολοιποι στο σπίτι όχι. Χαχαχα.
ΑπάντησηΔιαγραφή