Μία εναλλακτική μορφή κεικ.
Υλικά
1 φλ. Καλαμποκελαιο η ηλιελαιο
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. σιροπι από κομποστα ανανα
1/2 φλ. πορτοκαλαδα με ανθρακικο
4-5 ροδελες ανανα κομποστα πολτοποιημενες
2-3 ροδελες ανανα σε ψιλοκομμενα κομμάτια
2 αβγά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
Ινδοκαρυδο για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Χτυπαω το λάδι με την ζαχαρη. Αφού γίνει κρεμα προσθετω ένα ένα τα αυγά.
- Συνεχιζω με τα υγρά υλικά μου. Αφού τα χτυπησω καλά προσθετω τον πολτο ανανα και λίγο λίγο το αλεύρι.Τέλος τα κομμάτια ανανα και ανακατευω.
- Πάντα στο αλεύρι μου μένουν 2-3 κουταλιες εκτός. Θα το δείτε με το μάτι. Σαν να έχει μορφή μειγματος απο ενα συνηθισμένο κεικ.
- Το τοποθετω σε βουτυρωμενο ταψι και σε προθερμασμενο φουρνο το αφηνω για 35-40 λεπτα στους 175°.
- Όταν είναι έτοιμο το αφηνω να κρυωσει λίγο και πασπαλιζω με ινδοκαρυδο.
Καλη επιτυχία! !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου