Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σπανακοπιτα αλλιώς

Η αγαπημένη μου πιτα. Τα παιδιά μου την λατρευουν.
Σας προκαλώ να βαλετε όλα τα υλικά όσο παράξενα και αν σας φαίνονται.



Υλικά


1 φύλλο πολιτικο  η μπορούμε να ανοιξουμε εμείς (για σπιτικο φύλλο  θα σας δώσω συνταγή μελλοντικά )
1 κιλό σπανακι φρέσκο η κατεψυγμενο ( εγώ χρησιμοποιησα κατεψυγμενο με ολόκληρα φύλλα γιατί δεν βρήκα πουθενά φρέσκο )
Λίγο καυκαλιθρα η μυρωνια ( αν έχετε,  λίγο δύσκολα να τα βρείτε)
4 κρεμμυφια φρεσκα
3 κλωναρια σελερι μαζι με τα φυλλα,ψιλοκομμενα
1 χουφτιτσα δυοσμο ψιλοκομμενο
1/2 ματσακι ανιθο χοντροκομμενο
Αλάτι - Πιπέρι
150 γρ. Φετα θριματισμενη
100 γρ. Κασερι τριμμενο
3/4 φλ. Ελλ. Καφε ρύζι ( αν χρησιμοποιησουμε κατεψυγμενο σπανακι)
Ελαιόλαδο για την γεμιση
Ηλιελαιο για τα φύλλα

Εκτέλεση


  1. Τσιγαριζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδια μεχρι να ροδισουν.Προσθετω το σπανακι, το σελερι, τον δυοσμο, τον ανιθο και το αλατοπιπερο. Τα ζεματαμε 1 λεπτό. Αν ειναι κατεψυγμενο το σπανακι λιγο παραπάνω μεχρι να μην εχει πολλα ζουμια.
  2. Δεν θέλουμε πολλα ζουμια γι αυτο ριχνουμε και λίγο ρυζακι.
  3. Αφού αφηνουμε την γεμιση να κρυωσει κανένα 20λεπτο, ξεκιναμε να στρωνουμε ενα ενα τα φύλλα λαδωνοντας τα.
  4. Αφού φτάσουμε στο σημείο που πρέπει να ριξουμε την γεμιση , πριν την ριξουμε ριχνουμε την μιση φετα κατω και το μισο κασερι , μετα την γεμιση και πάλι απο πάνω την άλλη μισή φετα και κασερι.
  5. Σκεπαζω και με τα τελευταία φύλλα. Λαδωνω καλά και χαρακωνω τα φύλλα. Ριχνω ραντιστα λιγο νερο με το χερι μου και ψηνω στους 180° για 35-45 λεπτά.

Καλή επιτυχία! !!

2 σχόλια:

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...