Η αγαπημένη μου πιτα. Τα παιδιά μου την λατρευουν.
Σας προκαλώ να βαλετε όλα τα υλικά όσο παράξενα και αν σας φαίνονται.
Υλικά
1 φύλλο πολιτικο η μπορούμε να ανοιξουμε εμείς (για σπιτικο φύλλο θα σας δώσω συνταγή μελλοντικά )
1 κιλό σπανακι φρέσκο η κατεψυγμενο ( εγώ χρησιμοποιησα κατεψυγμενο με ολόκληρα φύλλα γιατί δεν βρήκα πουθενά φρέσκο )
Λίγο καυκαλιθρα η μυρωνια ( αν έχετε, λίγο δύσκολα να τα βρείτε)
4 κρεμμυφια φρεσκα
3 κλωναρια σελερι μαζι με τα φυλλα,ψιλοκομμενα
1 χουφτιτσα δυοσμο ψιλοκομμενο
1/2 ματσακι ανιθο χοντροκομμενο
Αλάτι - Πιπέρι
150 γρ. Φετα θριματισμενη
100 γρ. Κασερι τριμμενο
3/4 φλ. Ελλ. Καφε ρύζι ( αν χρησιμοποιησουμε κατεψυγμενο σπανακι)
Ελαιόλαδο για την γεμιση
Ηλιελαιο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Σας προκαλώ να βαλετε όλα τα υλικά όσο παράξενα και αν σας φαίνονται.
Υλικά
1 φύλλο πολιτικο η μπορούμε να ανοιξουμε εμείς (για σπιτικο φύλλο θα σας δώσω συνταγή μελλοντικά )
1 κιλό σπανακι φρέσκο η κατεψυγμενο ( εγώ χρησιμοποιησα κατεψυγμενο με ολόκληρα φύλλα γιατί δεν βρήκα πουθενά φρέσκο )
Λίγο καυκαλιθρα η μυρωνια ( αν έχετε, λίγο δύσκολα να τα βρείτε)
4 κρεμμυφια φρεσκα
3 κλωναρια σελερι μαζι με τα φυλλα,ψιλοκομμενα
1 χουφτιτσα δυοσμο ψιλοκομμενο
1/2 ματσακι ανιθο χοντροκομμενο
Αλάτι - Πιπέρι
150 γρ. Φετα θριματισμενη
100 γρ. Κασερι τριμμενο
3/4 φλ. Ελλ. Καφε ρύζι ( αν χρησιμοποιησουμε κατεψυγμενο σπανακι)
Ελαιόλαδο για την γεμιση
Ηλιελαιο για τα φύλλα
Εκτέλεση
- Τσιγαριζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδια μεχρι να ροδισουν.Προσθετω το σπανακι, το σελερι, τον δυοσμο, τον ανιθο και το αλατοπιπερο. Τα ζεματαμε 1 λεπτό. Αν ειναι κατεψυγμενο το σπανακι λιγο παραπάνω μεχρι να μην εχει πολλα ζουμια.
- Δεν θέλουμε πολλα ζουμια γι αυτο ριχνουμε και λίγο ρυζακι.
- Αφού αφηνουμε την γεμιση να κρυωσει κανένα 20λεπτο, ξεκιναμε να στρωνουμε ενα ενα τα φύλλα λαδωνοντας τα.
- Αφού φτάσουμε στο σημείο που πρέπει να ριξουμε την γεμιση , πριν την ριξουμε ριχνουμε την μιση φετα κατω και το μισο κασερι , μετα την γεμιση και πάλι απο πάνω την άλλη μισή φετα και κασερι.
- Σκεπαζω και με τα τελευταία φύλλα. Λαδωνω καλά και χαρακωνω τα φύλλα. Ριχνω ραντιστα λιγο νερο με το χερι μου και ψηνω στους 180° για 35-45 λεπτά.
Καλή επιτυχία! !!
ότι πρεπει για κολατσιο στο σχολειο και στη δουλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστα.....δεν περισσευει ποτέ.. ..
ΑπάντησηΔιαγραφή