Λατρεμενο φαγητό.....
Υλικα
750 γρ μοσχαρισιος κιμας
1 φλ. ελλ. καφέ κρασί ημιγλυκο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκορδο ψιλοκομμενο
1 πιπερια φλωρινης
1 καροτο τριμμενη στον χοντρό τριφτη
1 κλωναρι σελερι κομμενο σε μικρα κομμάτια και τα φυλλα ψιλοκομμενα
1 κουτί ψιλοκομμενο ντοματακι
1 κ.σ. πελτε ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κυμινο
1/2 κ.γλ. κανελλα
1/2 κ.γλ. παπρικα
500 γρ. μακαρονια της αρεσκειας σας βρασμενα σε αλατισμενο νερο και περασμενα απο λάδι.
Εκτέλεση
Υλικα
750 γρ μοσχαρισιος κιμας
1 φλ. ελλ. καφέ κρασί ημιγλυκο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκορδο ψιλοκομμενο
1 πιπερια φλωρινης
1 καροτο τριμμενη στον χοντρό τριφτη
1 κλωναρι σελερι κομμενο σε μικρα κομμάτια και τα φυλλα ψιλοκομμενα
1 κουτί ψιλοκομμενο ντοματακι
1 κ.σ. πελτε ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κυμινο
1/2 κ.γλ. κανελλα
1/2 κ.γλ. παπρικα
500 γρ. μακαρονια της αρεσκειας σας βρασμενα σε αλατισμενο νερο και περασμενα απο λάδι.
Εκτέλεση
- Σε ενα κατσαρολακι τσιγαριζω σε λάδι το κρεμμυδι, το σκόρδο και την πιπερια.Αφού σωταριστουν καλά προσθετω τον κιμα.
- Μόλις τσιγαριστουν καλά προσθετω το κρασί. Αφου εξατμιστει το αλκοόλ βάζω τον πελτε και σε 1 λεπτο το ντοματακι.
- Προσθετω και ολα τα υπόλοιπα υλικά ,εκτός απο τα ψιλοκομμενα φύλλα σελερι, και μαζι και τα μπαχαρικα.
- Βαζω 1 ποτήρι νερό και τον βραζω σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν θα απεχουμε 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί το φαγητό θα προσθέσω τα ψιλοκομμενα φύλλα από το σελερυ.
- Σερβιρω με τα βραστα μακαρονια της αρεσκειας μας.
Προαιρετικά: βάζω 4-5 κ.σ. τυρί τριμμενο μεσα στον κιμα. Προσεχω το αλάτι αν επιλεξω να το κάνω.
Καλή επιτυχία! !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου