Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Μακαρονια με κιμα , σελερι και πιπερια Φλωρίνης

Λατρεμενο  φαγητό.....



Υλικα

750 γρ μοσχαρισιος κιμας
1 φλ. ελλ. καφέ κρασί ημιγλυκο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκορδο ψιλοκομμενο
1 πιπερια φλωρινης
1 καροτο τριμμενη στον χοντρό τριφτη
1 κλωναρι σελερι κομμενο σε μικρα κομμάτια και τα φυλλα ψιλοκομμενα
1 κουτί ψιλοκομμενο ντοματακι
1 κ.σ. πελτε ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κυμινο
1/2 κ.γλ. κανελλα
1/2 κ.γλ. παπρικα

500 γρ. μακαρονια της αρεσκειας σας βρασμενα σε αλατισμενο νερο και περασμενα απο λάδι.

Εκτέλεση


  1. Σε ενα κατσαρολακι τσιγαριζω σε λάδι το κρεμμυδι, το σκόρδο και την πιπερια.Αφού σωταριστουν καλά προσθετω τον κιμα.
  2. Μόλις τσιγαριστουν καλά προσθετω το κρασί. Αφου εξατμιστει το αλκοόλ βάζω τον πελτε και σε 1 λεπτο το ντοματακι.
  3. Προσθετω και ολα τα υπόλοιπα υλικά ,εκτός απο τα ψιλοκομμενα φύλλα σελερι, και μαζι και τα μπαχαρικα.
  4. Βαζω 1 ποτήρι νερό και τον βραζω σε χαμηλή φωτιά. 
  5. Όταν θα απεχουμε 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί το φαγητό θα προσθέσω τα ψιλοκομμενα φύλλα από το σελερυ.
  6. Σερβιρω με τα βραστα μακαρονια της αρεσκειας μας.
Προαιρετικά:  βάζω 4-5 κ.σ. τυρί τριμμενο μεσα στον κιμα. Προσεχω το αλάτι αν επιλεξω να το κάνω.

Καλή  επιτυχία! !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...