Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ψαροσουπα

Εύκολο, υγειινο και άκρως χειμωνιατο φαγητό.



Υλικά

1 κοκκινοψαρο καθαρισμενο ξελεπιασμενο
1 μπακαλιαρακι  >>      >>
2 καροτα
3 πατάτες
3 κολοκυθακια
2-3 κλωναρια (μαζί  με τα φύλλα) σελερυ ( το λατρευω κομμενο σε κομμάτια)
2 κρεμμυδια
1 μεγάλη ντομάτα κομμενη σαν σαλάτα
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 λεμονια τον χυμο τους

1 φλ. Ελλ. Καφε ρύζι γλασσε η καρολινα

Προαιρετικά:  1 πρασο κομμενο σε ροδελες

Εκτέλεση


  • Σε μία κατσαρολα με μπολικο νερό βραζω τα ψάρια. Μπορείτε να βαλετε ότι ψάρι θέλετε. Κεφαλους, σκορπινες κτλ. Εγώ προτιμώ αυτά που σας είπα γιατί είναι πιο ασφαλή για τα παιδιά.
  • Αφού βρασει το ψάρι , το αφαιρω απο την κατσαρολα και στραγγιζω το ζουμι της σε μια άλλη και 1-2 φορές. Έτσι αν εφυγε κάποιο κοκκαλο θα το πεταξουμε.
  • Αφου σιγουρευτηκαμε ότι το ζουμι είναι ασφαλές το ξαναβαζουμε στην φωτιά και ριχνουμε ολα τα λαχανικά ολόκληρα εκτός απο το καροτο που το βάζουμε κομμενο στην μέση. Βάζω αλατι,πιπερι,λαδι και το λεμονι.
  • Σιγοβραζω για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να μισογινουν.Εκεί θα ριξω και το ρύζι. Υπάρχουν δύο επιλογές με το ψάρι.  Η το καθαριζω και το ριχνω και αυτο μέσα η το καθαριζω και το αφηνω σε μια πιατελα με λαδακι , λεμονι. Και για τους πιο γκουρμεδιαρηδες βάζω και μαγιονεζα.
Εγω προτιμω την ψαροσουπα χωρις αβγα αλλα .......Αν θέλετε να αυγοκοψετε την σουπιτσα σας κάνετε το αυγολεμονο στο τέλος.  2 αβγά τον χυμο λεμονιου και ενσωματωνουμε σιγα σιγα ζουμακι για να μην μας κόψει. 

Καλή επιτυχία !!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...