Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Σπανακορυζο με λεμονι

Ένα φαγητό που ξεκίνησα να το τρωω όταν κατέληξα στο λεμονι. Η μάνα μου συνηθιζει να το κάνει με αρκετη ντομάτα και πελτε κάτι που μάλλον δεν ήτανε να γουστα μου. Αυτός λοιπόν είναι ο δικός μου τρόπος.




Υλικά

500 γρ. σπανακι , ολόκληρα τα φύλλα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 φλ. ελλ. καφέ ρύζι Καρολίνα (  το προτιμώ)
1 ψιλοκομμενη ντομάτα
1 κυβο ζωμο λαχανικών
Αλάτι - Πιπέρι
Ανιθο ψιλοκομμενο
Ελαιόλαδο
Χυμο και ξυσμα από ένα λεμονι

Εκτέλεση


  • Σε μία κατσαρολα τσιγαριζω σε ελαιόλαδο το κρεμμυδι.Προσθετω το σπανακι και ανακατευω.
  • Βάζω την ντομάτα, τον κυβο  και τα μπαχαρικα .Προσθετω ενα ποτήρι νερό .
  • Μόλις πάρει μια βραση το σπανακι για κανένα 5 λεπτο βάζω το ρύζι , το ξυσμα και τον χυμο λεμονιου.
  • Αφηνω να βρασει σε πολύ χαμηλή φωτιά  προσεχωντας πάντα το νερό.
  • 5 λεπτα πριν γίνει προσθετω τον ανιθο.
Καλή  επιτυχία! !!!

2 σχόλια:

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...