Ένα φαγητό που ξεκίνησα να το τρωω όταν κατέληξα στο λεμονι. Η μάνα μου συνηθιζει να το κάνει με αρκετη ντομάτα και πελτε κάτι που μάλλον δεν ήτανε να γουστα μου. Αυτός λοιπόν είναι ο δικός μου τρόπος.
Υλικά
500 γρ. σπανακι , ολόκληρα τα φύλλα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 φλ. ελλ. καφέ ρύζι Καρολίνα ( το προτιμώ)
1 ψιλοκομμενη ντομάτα
1 κυβο ζωμο λαχανικών
Αλάτι - Πιπέρι
Ανιθο ψιλοκομμενο
Ελαιόλαδο
Χυμο και ξυσμα από ένα λεμονι
Εκτέλεση
Υλικά
500 γρ. σπανακι , ολόκληρα τα φύλλα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 φλ. ελλ. καφέ ρύζι Καρολίνα ( το προτιμώ)
1 ψιλοκομμενη ντομάτα
1 κυβο ζωμο λαχανικών
Αλάτι - Πιπέρι
Ανιθο ψιλοκομμενο
Ελαιόλαδο
Χυμο και ξυσμα από ένα λεμονι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρολα τσιγαριζω σε ελαιόλαδο το κρεμμυδι.Προσθετω το σπανακι και ανακατευω.
- Βάζω την ντομάτα, τον κυβο και τα μπαχαρικα .Προσθετω ενα ποτήρι νερό .
- Μόλις πάρει μια βραση το σπανακι για κανένα 5 λεπτο βάζω το ρύζι , το ξυσμα και τον χυμο λεμονιου.
- Αφηνω να βρασει σε πολύ χαμηλή φωτιά προσεχωντας πάντα το νερό.
- 5 λεπτα πριν γίνει προσθετω τον ανιθο.
Καλή επιτυχία! !!!
καλως σε βρίσκω!
ΑπάντησηΔιαγραφήλαχταριστα πιατα!!!μιαμ μιαμ!
Καλώς σε. Μαμαδιστικα. Όσο πιο απλά μπορώ. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή