Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Μπαμιες με κοτοπουλο

Ένα φαγητό  πού οι μισοί λατρευουν και οι μισοί μισουν... Εγώ το τρωω μόνο εάν δεν έχουν λιωσει οι μπαμιες γιατί αν παραβρασουν βγάζουν αυτά τα "σαλια" που λέμε όλοι.



Υλικά

500 γρ. μπαμιες
1/2 κοτοπουλο τεμαχισμενο
1 φλ. Ελλ. καφέ κρασί ημιγλυκο η κόκκινο 
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκορδο κομμενο σε ροδελες
1 κουτί  ντοματακι ψιλοκομμενο
Ψιλοκομμενος μαιντανος
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 κ.γλ. κανελλα
1 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε μπολικο λάδι τσιγαριζω το κοτοπουλο καλά. Αφού παρει χρώμα προσθετω το κρεμμυδι και το σκόρδο.
  2. Αφού τσιγαριστουν καλά όλα προσθετω το κρασί. Αφηνω να εξατμιστει καλά το αλκοόλ και προσθετω το ντοματακι και όλα τα μπαχαρικα. Τον μαιντανο όχι ακόμη.Βάζω 1 1/2 ποτήρι νερό και το αφηνω να σιγοβρασει.
  3. 15-20 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κοτοπουλο προσθετω τις μπαμιες και τον μαιντανο.Αν χρειάζεται θα βάλω και λίγο νερό .Προσεχω όμως να βάλω όσο χρειάζεται για να είναι λαδερο και όχι νερουλο το φαγητο μας.
  4. Οι μπαμιες θέλουν περίπου 20-25 λεπτά σε χαμηλη φωτια.Δεν τιε ανακατευω απλά κουναω την κατσαρολα.
Καλή επιτυχία.. .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...